Statenlid zijn in tijden van corona

Marker Wadden
CU Flevoland PS en WS 2019-61web.jpg
Door Bryant Heng op 20 oktober 2020 om 15:14

Statenlid zijn in tijden van corona

We zitten in een coronacrisis en een tweede corona golf is inmiddels een feit. In de provincie zijn onze Commissies en Statenvergaderingen, die kort na het zomerreces weer even fysiek waren, weer teruggeschakeld naar het digitaal online vergaderen. Hoe is het om Statenlid te zijn in tijden van corona?

Online vergaderen gaat bij ons in de provincie officieel via de Pexip-app. Het woord vragen of interrupties plegen mag je vervolgens aangeven via WhatsApp. De voordelen van het online vergaderen zijn een verminderde reistijd, en ook de mogelijkheid om meerdere overleggen locatie onafhankelijk te kunnen bijwonen. Maar het eerlijke antwoord is ook dat het soms lastig is. Er zijn momenteel namelijk verminderde activiteiten en weinig tot geen mogelijkheden voor werkbezoeken of bijeenkomsten. En als die er al zijn, dan is dat doorgaans digitaal. Ik heb in de afgelopen maanden gemerkt dat digitaal vergaderen de discussies statischer maakt en dat er minder ruimte is voor het soms broodnodige afstemmen, om echt met elkaar in dialoog te gaan. Dat maakt het soms lastiger om naar elkaar te luisteren en in verbinding te blijven.

Ook in het kerkelijk leven is er het gemis om je broeders en zusters in Christus wekelijks te kunnen zien nu de kerkdiensten in beperkte mate en vaak online plaatsvinden. Ook de kerken merken momenteel nadrukkelijk de gevolgen. Zo heb ik de afgelopen maanden ook mogen bijdragen aan een initiatief ‘Samen Kerk = Samen Sterk’ met als doel om migrantenkerken financieel te ondersteunen tijdens deze zware periode als gevolg van de coronacrisis. Voor meer info zie ook steunkerken.nu.

De restricties geven, al dan niet noodgedwongen, ook de kans om dicht bij huis te zijn en de mogelijkheid om Flevoland te ontdekken. Zo vind ik het interessant om bijvoorbeeld te observeren en te zien dat er in de polder veel ruimte is om fijn en kwalitatief hoogwaardig te kunnen wonen met relatief veel groen. Bovendien is de nieuwe natuur in onze polder ook dichtbij, vaak op fietsafstand.

Ondanks de beperkingen, zullen we ons best doen om jullie de komende tijd meer en beter te laten zien wat we in en voor de provincie Flevoland doen. Bijvoorbeeld als het gaat om onderwerpen zoals hoe we de provincie goed door de coronacrisis proberen te navigeren. Tegelijkertijd vind ik het ook belangrijk dat we juist nu ook blijven omzien naar de kwestbaren om ons heen, die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

Deel dit bericht