Genieten

genieten urkervaart.png
foto Rob.jpg
Door Rob van Lummel op 14 september 2020 om 21:43

Genieten

De vakantie ligt al weer achter ons. Het warme weer mogen we nog even van genieten. Inmiddels zijn we al weer een poosje terug van vakantie en weer vol goede moed aan het werk. Normaal gaan wij in de vakantie richting het zuiden van Frankrijk, maar dit jaar was alles anders, dus ook onze vakantie. Dit jaar zijn we dicht bij huis gebleven en hebben we genoten van ons mooie Nederland. Daar is nog genoeg moois te ontdekken!

Ik heb een vakantie nodig om tot rust te komen. Ik geniet tijdens onze vakanties van de kleine dingen; een kopje koffie, de omgeving, de mensen om mijn heen. Maar ik gebruik die tijd ook om het jaar te overdenken, wat ging goed en wat zou ik anders willen doen. Elk jaar merk ik dat het erop neer komt dat ik een minder gejaagd jaar wil hebben. Ik laat me te vaak meeslepen met de massa en elk jaar zeg ik tegen mijzelf dat ik het anders ga doen. We leven in een jachtige maatschappij en we vinden vaak dat we veel moeten doen. Het moet altijd beter, het moet altijd meer en het lijkt wel of het nooit genoeg is.

Er moet natuurlijk  gewerkt worden, maar de vraag is of het altijd maar meer moet zijn. Waar leven wij voor? Leef je voor je werk of werk je om in je levensonderhoud te kunnen voorzien? Wat is er belangrijk voor jou?

We mogen ons leven leven met alles wat God ons geeft. Hij geeft het één en het ander. We mogen ons werk doen, ieder op z’n eigen plek en genieten van onze vrije tijd, alles tot eer van God.

Deel dit bericht