Coronapondjes

foto dijk noordoostpolder.JPG
Jaap.jpg
Door Jaap Oosterveld op 23 juni 2020 om 10:04

Coronapondjes

Een van de uitdagingen in deze coronatijd waarin veel mensen thuiswerken en minder bewegen is om toch niet uit te dijen. De coronakilo’s wil je niet mee blijven meezeulen toch?

En dat is een uitdaging op zich. Ik heb mij deze zomer al vaak voorgenomen om de racefiets te pakken, maar veel verder dan de banden oppompen en verder fietsklaar maken is het nog niet echt gekomen. Wie weet morgen of de dag daarna of….

Dit jaar had ik ook graag voor de 20e keer de fiets Elfstedentocht willen fietsen, een prachtige tocht van 235 km met een fantastische sfeer, juist ook in de 11-steden van Friesland. Ook dat gaat dit jaar helaas niet door, want het is een evenement en dat laatste is het zeker…. En ja, evenementen vallen onder de strenge coronaregels. Dus nu even niet.

Op 16 juni heeft de Zuiderzeeroute een nieuw jasje gekregen. Een fietstocht van 440 km. En… nu met een nadrukkelijker Flevolands randje, niet alleen Schokland, maar ook Zeewolde wordt aangedaan en dat is terecht. Flevoland ook op deze fietskaart. Een stapje vooruit. Nu heb ik ook het Pieterpad gelopen, een voettocht van bijna 500 km. Ook een prachtige manier om Nederland te leren kennen en heerlijke gesprekken te voeren met je wandelmaat. Helaas komt deze route niet door en zelfs niet langs Flevoland. Jammer…

Toch vraag ik mij af of we vanuit Flevoland nog wat tandjes erbij zouden kunnen zetten op dit terrein. Zowel lopend als fietsend kunnen we nog veel meer genieten van Flevoland. Een Zuiderzeeroute zou veel meer door Flevoland kunnen lopen. Waarom geen route langs de randen van onze 3 mooie polders? Dat wordt een prachtige tocht, voor velen nog onbekend. De Zuiderzeeroute is nu als fietsroute beschreven, maar deze zou ook prima omgezet kunnen worden naar een Lange Afstand Wandelpad voor wandelaars. 

Wanneer ik binnenkort als commissielid voor de ChristenUnie mag aantreden zou ik mij o.a. daarvoor hard willen maken. Meer mogelijkheden om te kunnen genieten van onze prachtige omgeving in Flevoland en meer inspirerende kansen om te bewegen. Genietend van de Flevolandse schepping. Het rentmeesterschap kan zo ook in Flevoland verder geconcretiseerd worden. Dat mag wel een onsje meer zijn toch en dan liefst zonder coronakilo’s.

Deel dit bericht