Even voorstellen: Joanne Amoah

IMG_2036 blog Joanne.jpg
CU Flevoland PS en WS 2019-14 portret.jpg
Door Joanne Amoah op 6 mei 2019 om 09:16

Even voorstellen: Joanne Amoah

Ik ben Joanne Amoah, een zakelijke vrouw die actief is als kerk pionier in kerken in Ede, Amsterdam Oost, Amsterdam west en Lagos (Nigeria). Daarnaast ben ik vrijwilliger bij stichting MOC Casting, een modellenbureau voor mensen met een beperking. 

Ik bid in mijn kerk geregeld voor Flevoland en hoop dat christenen een positieve verandering kunnen brengen in Flevoland. Mijn interesse ligt bij economie, slavernij en criminaliteit. 

Ik ben ruim een jaar betrokken bij de provinciale fractie van de ChristenUnie. Ik wil me er nu eigenlijk meer in gaan verdiepen. Zelfs met mijn drukke werk als voorganger en zakelijke werkzaamheden heb ik ook tijd vrijgemaakt om wat meer te betekenen voor onze provinciale fractie. Het is onze verantwoordelijkheid als christenen om een licht te zijn (Mattheüs 5v16), goed werk te doen in de samenleving voor de maatschappij! 

De ontwikkelingen rond Lelystad Airport zijn positief, dit gaat Lelystad meer aantrekkelijk maken voor de toeristen en bedrijven. Ik maak me zorgen om bedrijventerreinen die steeds leger worden en prijzen voor huizen en de huren worden steeds hoger. Ook maak ik mij zorgen om de werkgelegenheid, is er voor iedereen voldoende werk en zijn er voldoende mensen voor het werk dat er hier is. Ook is het van belang dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werken op hun niveau en naar hun vermogen. Jongeren moeten kunnen studeren.

Ook is er in 2019 nog steeds sprake van uitbuiting en mensenhandel in Flevoland, er moet ook voldoende aandacht zijn voor de criminaliteit in Flevoland daar moeten we oog voor hebben en bestrijden waar mogelijk, dat vind ik belangrijk. Hoe kunnen wij een groeiende en gezonde economie stimuleren, criminaliteit en alle vormen van mensenhandel in Flevoland bestrijden? Dit zijn voor mij belangrijke punten en daar wil ik mij ook echt voor inzetten.

De fractieleden van de ChristenUnie schrijven bij toerbeurt een persoonlijke blog. Hierin komen onderwerpen aan de orde die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. Wilt u reageren, stuur dan uw bericht aan ons fractiebureau.

Deel dit bericht