Ben jij al gebeld?

banner PS2015 Bant top
Door op 5 oktober 2017 om 11:53

Ben jij al gebeld?

Over iets minder dan een half jaar zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Ook binnen de ChristenUnie wordt in elke gemeente gewerkt aan de voorbereidingen: het opstellen van een kandidatenlijst, het schrijven van een verkiezingsprogramma en het organiseren van een aansprekende campagne. Veel werk, waarvoor ook veel mensen nodig zijn.

Natuurlijk is een politieke functie niet voor iedereen een begeerd ambt. Het vraagt om een gedegen voorbereiding, bijzondere vaardigheden en dossierkennis, en vooral ook veel vrije tijd. Voor kandidaten van de ChristenUnie komt daar nog wat bij: in het openbaar uitkomen voor je christen-zijn, het laten zien dat je politieke opvatting voortkomt uit Gods goede geboden. Het is geweldig dat daar telkens weer mensen voor gevonden worden!

Maar ook voor wie (nog) niet direct beschikbaar wil zijn voor een raadszetel zijn er volop mogelijkheden om een steentje bij te dragen, juist nu. Bijvoorbeeld door mee te denken over een onderwerp waar je veel van weet of op praktische wijze de campagne mogelijk te maken. Er zijn denkers en doeners nodig, bidders en fans. Samen maken we daarmee de ChristenUnie zichtbaar en relevant. Niet omdat we de partij zo belangrijk vinden of zelf op een voetstuk willen staan; we mogen dat doen om tot zegen voor onze omgeving te zijn. En ja, dan maken vele handen licht werk. Misschien word je binnenkort gemaild of gebeld: iedereen kan een bijdrage leveren!

Roelof Siepel,
Statenlid

De fractieleden van de ChristenUnie schrijven bij toerbeurt een persoonlijke blog. Hierin komen onderwerpen aan de orde die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. Wilt u reageren, stuur dan uw bericht aan ons fractiebureau.

Deel dit bericht