'Nieuw' burgerlid: Jan van Dijk

IMG_4857 (3)
C U-0652 cc
Door Jan van Dijk op 2 oktober 2017 om 11:43

'Nieuw' burgerlid: Jan van Dijk

Woensdag 27 september werd ik beëdigd als burgerlid voor de ChristenUnie in Provinciale Staten. Ik ben weer terug in de politieke arena als burgerlid, na ruim 2 jaar een beperkte rol te hebben gehad als steunfractielid.

Sinds het vertrek van Louwe Post en de overstap van Lloyd Ferdinand van burgerlid naar Statenlid was er een vacature. Ik was op dat moment nog niet in de gelegenheid de vacature in te vullen.

Ik wil mij graag even voorstellen. Mijn naam is Jan van Dijk, 61 jaar en gehuwd met mijn lieve vrouw Gré. Wij wonen sinds 2005 in Lelystad. Samen hebben we vier kinderen en zeven kleinkinderen (0-5 jaar). Het achtste kleinkind is op komst. Wat een zegen! Het gezin is de basis van onze samenleving, dat besef ik maar al te goed. Ik ben sinds 2009 lid van de provinciale fractie in Flevoland en voorheen was ik vele jaren voorzitter van de kiesvereniging Raalte/Heino.

Als christen voel ik mij nauw verbonden met het Joodse volk en land. Via hen heeft God ons zoveel gegeven, Zijn Woord en uiteindelijk Jezus de Christus, waardoor we mogen weten dat de scheidsmuur tussen God en ons is weggebroken. Ook voor ons als gelovigen uit de heidenen.

Ik werk sinds 1 september als vrijwilliger bij Christenen voor Israël, waarvoor ik een goed betaalde en veelzijdige baan in het bedrijfsleven heb opgegeven. Christenen voor Israël is een bijzondere beweging, opgericht in 1981 door wijlen zakenman Karel van Oordt. Deze visie had Karel voor de christenen in Nederland en zijn missie is de tekst uit Jesaja: “Troost, troost Mijn volk, zo zegt de Here”.  Dat geluid willen we doorgeven aan de christenen in Nederland dwars door alle kerkmuren heen.

Met het opgeven van mijn betaalde baan heb ik ook tijd vrijgemaakt om wat meer te betekenen voor onze provinciale fractie. Het is toch onze verantwoordelijkheid als christenen om (mede) vorm te geven aan onze samenleving!

Als burgerlid ga ik de ChristenUnie vertegenwoordigen in de Statencommissie Economie.  Flevoland is een jonge provincie en nog volop in ontwikkeling; je hoeft alleen maar te denken aan Amsterdam-Lelystad Airport en de ontwikkeling van het naastliggende bedrijventerrein OMALA. Maar ook de Floriade 2022, Flevokust, Servicehaven Urk, Mobiliteit, Landbouw en Visserij, Recreatie en Toerisme.

Ik denk niet dat ik mij ga vervelen in de resterende 2 jaar van deze Statenperiode!

Jan van Dijk,
Burgerlid

Deel dit bericht