Nieuw Statenlid: Chris van Veluwen

Chris 2dinsdag 12 juli 2022 12:18

13 juli word ik beëdigd als Statenlid van de fractie ChristenUnie Flevoland. Bryant Heng gaat een half jaar studeren in Amerika en gedurende die tijd zal ik zijn portefeuille overnemen in de commissie Economie, Mobiliteit en Samenleving. Dit was voor mij een logische stap gezien mijn maatschappelijke en politieke ervaring. 

Graag zou ik mij even voor willen stellen. Mijn naam is Chris van Veluwen, 67 jaar en gehuwd met mijn lieve vrouw Gerda. Samen hebben we drie kinderen en zeven kleinkinderen. Wij wonen in Lelystad en ik ben hier van 2002 tot 2014 raadslid voor de ChristenUnie geweest. Ik ben bijna 40 jaar werkzaam geweest bij Sportfondsen Nederland, onder andere als manager energie-installatietechniek. Inmiddels ben ik al een jaar met pensioen en hoop ik 1 augustus definitief volledig met pensioen te gaan. Ook ben ik de laatste jaren pastoraal medewerker in De Anker gemeente in Lelystad geweest, waar ik zelf ook lid van ben. 

Mijn focus is om vanuit een Bijbels perspectief op te komen voor de zwakke schakels in de samenleving. Naastenliefde is zorg hebben voor onze medemensen, maar ook voor de natuur! In Genesis 1:1-31 lezen we hoe mooi God de aarde heeft geschapen. We lezen dat God zag dat het goed was. Voor deze mooie schepping moet goed gezorgd worden. De komende tijd ga ik me inzetten als Statenlid voor onze mooie provincie. Er zijn genoeg onderwerpen waarover ChristenUnie zich over moet gaan buigen!

« Terug

Reacties op 'Nieuw Statenlid: Chris van Veluwen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.