Even voorstellen: Jaap Oosterveld

Jaap.jpgmaandag 28 september 2020

Deze maand ben ik, Jaap Oosterveld, als burgerlid beëdigd in Provinciale Staten. Daarmee mag ik de provinciale fractie van de ChristenUnie komen versterken.

Ik ben 66 jaar, 44 jaar getrouwd met mijn lieve Betty, dankbare ouders van 3 zonen en grootouders van 2 fijne kleinkinderen. In 1993 zijn wij in Dronten komen wonen en dat bevalt ons goed. Daarvoor hebben we in vier andere provincies gewoond, maar in Flevoland wonen en leven wij met veel plezier. Binnenkort gaan Betty en ik allebei met pensioen. Begin van een nieuwe levensfase met nieuwe uitdagingen. Nadat ik de sociale academie ( voor de ouderen onder ons: ik hoor bij de allereerste lichting van 38 studenten van de GSA in Zwolle, nu VIAA Zwolle) heb afgerond heb ik veel functies gehad waarbij het omgaan met mensen centraal stond. Daar ligt ook mijn hart: het omgaan met mensen en vooral bekijken hoe de medemens meer tot zijn of haar recht kan komen. Het zoeken van verbinding en een schild mogen vormen voor de zwakkeren zijn voor mij altijd drijfveren geweest om naast mijn werk op allerlei terreinen actief te zijn. Ik ben ook jarenlang actief geweest als mediator/conflictbemiddelaar, zowel als zelfstandige, maar ook in kerkelijke kringen als deputaat appèlzaken. In Dronten ben ik ongeveer 20 jaar actief geweest voor de ChristenUnie, het laatst als wethouder. Omdat dat prachtige werk en de manier waarop ik dat wil uitvoeren een te grote wissel op mij en mijn gezin trok, heb ik in het voorjaar van 2019 besloten met de lokale politiek te stoppen.

Al snel deed zich de gelegenheid voor om aan te sluiten bij de provinciale fractie. Een mooi team van mensen met heel verschillende achtergronden en de verbinding met Gods Woord en de wil om van daaruit te leven en Jezus te volgen. Een prachtige uitdaging en gelegenheid om het geluid van de ChristenUnie uit te dragen. Af en toe kunt u mij ook in wielrentenue van de CU tegenkomen. Volgend jaar hoop ik voor de 20e keer de Elfstedentocht te fietsen. Flevoland kent ook mooie routes en fraaie fietsmogelijkheden. Juist in deze tijd waarin we moeten leven met corona, geeft dat mooie kansen om te bewegen. Wandelen vind ik ook een prachtige kans om te genieten van de schepping met de vele afwisselende landschappen en luchten. Wanneer u verder wilt kennismaken of iets wilt bespreken: laten we dan bezien of dat met een mooie wandeling gecombineerd kan worden. 

U mag me gerust mailen: Klik hier.

« Terug

Reacties op 'Even voorstellen: Jaap Oosterveld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2020 > september

Geen berichten gevonden