RES FLevoland

20191102 Windplan Groen.jpegzaterdag 27 juni 2020 19:56

Opnieuw staat de RES (regionale energie strategie) op de agenda, nu als bod wat we vanuit Flevoland doen aan het Rijk. Wat we goed terugzien, is de aandacht voor draagvlak, draagkracht en mogelijkheden om te participeren. Dat zijn zaken die voor de ChristenUnie belangrijk zijn. Duidelijk is dat dit een proces van voortdurende ontwikkeling zal zijn. Dat is positief, want daardoor kan ook steeds worden ingespeeld op de nieuwste technieken en innovaties.

Wat wij voor de versie 1.0 nog graag ingevuld zouden willen zien, is het breder kijken naar duurzame vormen van het opwekken van elektriciteit. Voorlopig lijkt dat toch vooral neer te komen op de wind en de zon. Dat lijkt ons niet toereikend voor de toekomst. Ook hierin zullen er voortdurend ontwikkelingen zijn, zo verwachten wij. En dan is het goed om daarbij aan te sluiten. Daarnaast vinden we het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden om energie te besparen, omdat energie die we niet gebruiken ook niet opgewekt hoeft te worden, hiervoor dienen we samen met GroenLinks dan ook een motie in.

Wat betreft het invullen van Zonne-energie blijft het belangrijk om de zonneladder te blijven hanteren: zonnepanelen op vruchtbare grond, natuurgebieden en op het IJsselmeer en markerwaard vinden wij niet wenselijk.  Ook vinden wij dat er kritisch gekeken moet worden naar hout gestookte biomassa centrales.

« Terug

Reacties op 'RES FLevoland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.