Motie Onderzoek Aanpak Laaggeletterdheid ingediend en aangenomen

20200226_170357.jpgdinsdag 03 maart 2020 09:39

Het laaggeletterdheidspercentage is in Flevoland met 16% aanzienlijk. Dat betekent dat 1 op de 6 inwoners van Flevoland te kampen heeft met de problematieken en gevolgen van laaggeletterdheid en dus moeite heeft met lezen en schrijven.

Omdat wij als ChristenUnie Flevoland het percentage laaggeletterden in onze provincie fors vinden hebben we tijdens de Statenvergadering van 26 februari daar aandacht voor gevraagd.

Ter voorbereiding zijn we in eerste instantie met een klein groepje (CU, D66 en SP) een paar weken geleden begonnen met brainstormen. De aanpak van laaggeletterdheid is met name vooral een gemeentelijke taak, en die rol respecteren wij als provincie. Ook zijn er op kleinschalig niveau veel initiatieven. Wel hebben op provinciaal niveau de provincies Drenthe en Gelderland een succesvolle aanpak tegen laaggeletterd gestart. Tijdens de bespreking van de nieuwe Cultuurnota 2021-2024 hebben we zodoende de motie Onderzoek Aanpak Laaggeletterd ingediend met in totaal 9 partijen (CU, D66, SP, GL, PvdA, PvdD, CDA, 50plus en SGP).

We zijn dankbaar voor de bereidheid van vele partijen om de motie mede in te dienen en zijn verheugd dat de motie met meerderheid in de Staten is aangenomen. We zien dan ook uit naar de uitkomsten van het onderzoek om te zien of het Drents of Gelders model betreft de aanpak van laaggeletterdheid ook kansrijk is voor de provincie Flevoland.

U vindt de motie in de bijlage. 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20200226 Motie Onderzoek-aanpak-laaggeletterdheid.pdf684,0 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Motie Onderzoek Aanpak Laaggeletterdheid ingediend en aangenomen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.