Stap vooruit voor elektrisch rijden in Flevoland

20170522 snellaadstationsmaandag 22 mei 2017 11:13

Sinds kort beschikt de A6 bij Lelystad over twee snellaadstations voor elektrische auto's. Afgelopen donderdag was Harold Hofstra aanwezig bij de feestelijke opening van twee van deze laadstations aan de A6 bij de Aalscholver en bij de Lepelaar, nabij Lelystad.

Twintig minuten 
Deze twee snellaadstations maken onderdeel uit van een Europees dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s dat Fastned ontwikkelt. Bij snellaadstations kunnen elektrische rijders in gemiddeld 20 minuten hun auto opladen. Met de komst van de twee nieuwe stations kunnen elektrische rijders nu gemakkelijker naar het noorden van het land rijden en andersom. ChristenUnie Wethouder van de gemeente Lelystad, Elly van Wageningen, met o.a. duurzaamheid in haar portefeuille, heeft de stations geopend.

Met de bouw van een Europees netwerk van snellaadstations op A-locaties langs de snelweg en in steden wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om straks door heel Europa te kunnen rijden. Fastned heeft inmiddels 63 stations operationeel, waarvan 60 naast de snelwegen en 3 in steden.

Eenergietransitie
De stations in Flevoland zijn een belangrijke ontwikkeling om duurzaam en elektrisch rijden voor een brede doelgroep toegankelijk te maken. “De ChristenUnie zet nadrukkelijk in op een snelle overgang van de oude fossiele brandstoffen naar alternatieve duurzame energie. We zijn dan ook heel blij dat elektrische rijders nu ook langs de A6, een belangrijke toegangsweg naar het noorden en een belangrijke verkeersader in Flevoland, snel bij Fastned kunnen opladen'' aldus fractievoorzitter Harold Hofstra. De ChristenUnie hoopt dat dit nog meer mensen stimuleert elektrisch te gaan rijden. 

« Terug