Provincie blijft toezien op huisvesting statushouders

Asielzoekerscentrum buiten.jpgdonderdag 06 april 2017

De provincie houdt op grond van de Gemeentewet toezicht op gemeenten voor wat betreft het huisvesten van vergunninghouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning). Het is belangrijk dat iedere gemeente voldoet aan haar verplichtingen om mensen te helpen met integreren en plaats te maken voor nieuwe vluchtelingen.

Omdat wij in 2015 constateerden dat niet alle gemeenten in Flevoland aan deze verplichting voldoen, hebben we schriftelijke vragen aan het college gesteld. Sindsdien houdt het college actief toezicht en informeert ieder half jaar over de stand van zaken. 

Uit de onlangs verstuurde halfjaarrapportage blijkt dat Lelystad en Noordoostpolder hun taakstelling in de tweede helft van 2016 hebben gehaald en daarom zjn beoordeeld als 'adequaat'. Dronten, Urk en Zeewolde hebben hun taakstelling niet gerealiseerd, maar omdat dit de eerste keer is worden ze nog wel beoordeeld als 'adequaat'. Almere heeft haar taakstelling niet gehaald en krijgt als beoordeling 'redelijk adequaat'. De provincie blijft hier actief toezicht uitoefenen.

Wij zijn erg blij dat het college de vinger aan de pols houdt en dat op deze manier mensen die een verblijfsvergunning hebben gekregen ook de kans krijgen hier een bestaan op te bouwen. 

« Terug

Archief > 2017 > april

Geen berichten gevonden