Louwe Post stopt als lid van Provinciale Staten

C U-0682 ccmaandag 13 februari 2017

In een brief aan de Commissaris van de Koning heeft Louwe Post dit op 13 februari formeel meegedeeld. Hij heeft dit besluit na lang afwegen en in goed overleg met zijn gezin, de fractie en het bestuur van ChristenUnie Flevoland genomen.

‘Met een dubbel gevoel’, omschrijft Post zijn beslissing. De combinatie van het Statenwerk met de  werkzaamheden voor zijn bedrijven (Post Consultancy en Weaforsea) is te zwaar gebleken. Post: ‘De hoeveelheid werk in de Staten en de verantwoordelijkheid als volksvertegenwoordiger blijken in de praktijk niet te combineren met mijn werk en privé.  Het is voor mij echt een worsteling geweest, maar het is niet mogelijk zowel voor mijn bedrijven als voor het Statenwerk voldoende tijd vrij te maken en dan moet je een keus maken.’

Fractievoorzitter Harold Hofstra betreurt maar begrijpt de beslissing. ‘Persoonlijk vind ik het heel erg jammer, maar ik begrijp en respecteer zijn beslissing. Ik ken Louwe goed genoeg om te weten dat hij dit besluit niet Lichtvaardig heeft genomen. Gelukkig hebben we een uitstekend burgercommissielid die de plaats van Louwe zal innemen waardoor de continuïteit en kwaliteit van de fractie gewaarborgd blijft’.

Huidig burgercommissielid Lloyd Ferdinand zal de plaats van Louwe Post innemen. Lloyd Ferdinand is in de vorige periode Statenlid geweest en werd bij zijn afscheid door de Commissaris van de Koning  geprezen om zijn inzet en betrokkenheid als Statenlid. De fractie ziet er dan ook met vertrouwen naar uit om de samenwerking met Lloyd als Statenlid voort te zetten.

 

« Terug

Archief > 2017 > februari

Geen berichten gevonden