December 2020

foto Hadassa (Jubbert).jpg
CU Flevoland PS en WS 2019-59.jpg
Door Lubbert Schenk op 28 december 2020 om 13:25

December 2020

Als ik dit schrijf, vaar ik met mijn zoon en schoonzoon op de Eems richting Duitsland. Ik ben een paar dagen mee op de Hadassa. Het schip is vernoemd naar mijn dochter Hamanda. Op een binnenvaartschip merk je weinig van een Lock down, eigenlijk zit je op een schip altijd vast want er is weinig bewegingsruimte. In ieder geval tijd genoeg om te lezen en een beetje om me heen te kijken naar de mooie Friesche, Groningse en Duitse landschappen.

Om mij, als politicus, verder te ontwikkelen heb ik gesolliciteerd om mee te doen met de masterclass christelijk sociaal denken en doen. Door het volgen van deze masterclass hoop ik kennis en begrip te hebben voor de standpunten van de Christenunie en ontwikkel ik vaardigheden zoals debatteren, onderhandelen en omgaan met de media. Verder hoop ik door het volgen van deze masterclass mijn ChristenUnie netwerk verder uit te bouwen. We hebben voor de volgende bijeenkomst aardig wat leeswerk mee gekregen, dus wat dat betreft is het ook goed om mee te varen en zo de tijd nuttig te gebruiken.

foto interieur Hadassa (Lubbert).jpg

Zo aan het einde van het jaar is het ook goed om terug te blikken en te reflecteren. 2020 is voor ons allemaal een bijzonder jaar, het is lastig om digitaal werk te doen en we zien dan ook uit naar de tijd dat we weer gewoon fysiek samen kunnen komen. Gelukkig geef ik nog 2 keer per week fysiek praktijkles.

De pandemie heeft ons stilgezet en laat ons nadenken over wat echt belangrijk is. Met Kerst worden we bepaald bij de komst van onze Heere Jezus. Het is misschien een cliché maar het is toch een teken van Hoop. We hoeven het niet te verwachten van alleen dit aardse leven, maar mogen uitzien naar Zijn wederkomst.

Ik wens een ieder gezegende feestdagen en een hoopvol en verwachtingsvol 2020!

Lubbert Schenk,

Fractievoorzitter Christenunie Flevoland

 

Deel dit bericht