Nieuwsbrief oktober 2022

Flevoland
Nieuwsbrief oktober 2022

Beste lezer,

Het is alweer een lange tijd geleden dat we een nieuwsbrief hebben verzonden.  Dit had te maken met ziekte en openstaande vacature van een fractiemedewerker. Gelukkig kunnen we de draad weer op pakken doordat Willemijn de Boer ons sinds juni ondersteunt in het werk van de fractie.

In de fractie hebben ook verschillende wisselingen plaats gevonden. Tamara Baas heeft de fractie verlaten in verband met het lijsttrekkerschap in de gemeente Zeewolde, hiervoor is Henriette van Keulen-Nentjes bereid gevonden haar plaats in te nemen. Bryant Heng heeft de fractie verlaten in verband met een studie aan de prestigieuze Harvard Kennedy school in Amerika.  Chris van Veluwen heeft zijn werk in de fractie opgepakt. Verder ondersteunt Ria Visser ons als steunfractie lid.

Inmiddels zijn we begonnen aan het laatste half jaar van de statenperiode en zijn de voorbereidingen voor de verkiezingen weer gestart. We zijn blij dat Harold Hofstra bereid is om het lijsttrekkerschap op zich te nemen.  Het bestuur is inmiddels bezig met het samenstellen met een nieuwe lijst voor de verkiezingen.

De komende tijd proberen we als fractie de werkbezoeken weer op te pakken, ons doel is om voor de verkiezingen bij alle gemeentes langs te gaan. De eerste is inmiddels gepland in de NOP.

Hartelijke groet,

Lubbert Schenk

Fractievoorzitter ChristenUnie Flevoland

 

In deze nieuwsbrief

  • Bijpraatsessie stikstof
  • Bericht vanuit het bestuur
  • Harold als lijsttrekker
  • Even voorstellen: Johanna Koffeman-Kramer
  • Campagne vrijwilligers gezocht
  • Blog Harold Hofstra: Moedig voorwaarts
  • Blog Jaap Oosterveld: De tijd staat stil, maar ook meer...
  • Henriëtte van Keulen-Nentjes over het aanmeldcentrum in Bant
  • Whats-App groep voor de leden

Bijpraatsessie stikstof

Het is alweer een tijdje terug dat we een stikstof bijpraatsessie hebben georganiseerd voor de leden. Op 5 juli mochten we met een mooie groep van dertig personen bij elkaar komen om onze vragen, zorgen en visies te delen over dit onderwerp. 

Lees verder

Bericht vanuit het bestuur

Inmiddels hebben we de vakanties achter ons liggen, althans de meesten van ons. Het was een mooie vakantie met veel zonuren en droog weer. Tegelijkertijd vervult ons dit met zorg. Het zijn ook de eerste tekenen van klimaatverandering. Politiek gezien zal dit nog wel de nodige keuzemoment opleveren. Onze provincie ligt immers bijna volledig onder zeeniveau. Er is veel landbouwgrond, wat betekenen de hogere temperaturen voor de gewassen? Is er in de toekomst nog voldoende water aanwezig voor de steden, maar ook voor de landbouwgronden? En zo hebben we onze zorgen en zijn er nog vele vragen te stellen. Laten we ons realiseren dat het misschien ook weer kansen  kan bieden. 

Voor de vakantie hebben we afscheid genomen van Rieke Elsenbroek die een prachtige taak in haar gemeente op zich heeft mogen nemen. Dit was voor haar niet te combineren met het bestuurswerk en we zullen haar oprecht missen. 

Voor de vakantie hebben we al een aanloop naar de verkiezingen genomen van 2023. Zo is er een selectiecommissie samengesteld die de samenstelling van de kandidatenlijst voor hun rekening gaat nemen. Hiervoor is inmiddels opgeroepen om te solliciteren op o.a. de website van ChristenUnie Flevoland. Een aantal gesprekken zijn al gevoerd en dit werk zal na de vakantie zijn voortgang gaan vinden. 

Om de campagne vorm te geven hebben we Johanna Kramer-Koffeman bereidt gevonden om campagneleider te worden. Johanna is werkzaam voor de Europese fractie van de ChristenUnie en heeft bij de verkiezingen voor het Europees parlement en tijdens de plaatselijke verkiezingen op Urk de nodige ervaring opgedaan met campagne voeren.  

De verwachting is dat we eind dit jaar de kandidatenlijst voor de Provinciale verkiezingen aan de leden kunnen presenteren en zij hierover kunnen stemmen. 

Rest mij als laatste mijn waardering uit te spreken over onze fractie en gedeputeerde. Wat een werk is er de afgelopen tijd weer verzet. Bryant Heng heeft tijdelijk afscheid van ons genomen om te studeren in de Verenigde Staten, het is hem van harte gegund. Chris van Veluwen heeft zijn plaats in kunnen nemen, dank daarvoor. 

Bij dit alles realiseren we ons, dat we afhankelijk zijn van de zegen van de Allerhoogste. We hebben onze plek van hem gekregen in deze wereld om als rentmeesters de aarde te bewaren en te bouwen en door te geven aan volgende generaties. Hem zij dan ook alle eer en dank. Van Hem mogen we ook onze hulp en steun verwachten. 

Voorzitter Provinciale Unie Flevoland

Jacob Hoefnagel

Harold als lijsttrekker

Harold Hofstra is voorgedragen als beoogd lijsttrekker van Flevoland voor de ChristenUnie bij de provinciale verkiezingen van volgend voorjaar. Harold (45) uit Lelystad is sinds 2018 namens de ChristenUnie gedeputeerde in het college van Flevoland.

Lees verder

Even voorstellen: Johanna Koffeman-Kramer

Ik ben Johanna Koffeman-Kramer, 31 jaar en kind van God. Ik werk als beleidsmedewerker in het Europees Parlement voor de ChristenUnie en mag de campagneleider zijn voor CU Flevoland tijdens de PS&WS 2023 verkiezingen.

Lees verder

Campagne vrijwilligers gezocht!

De voorbereidingen voor de Provinciale Statenverkiezingen komen op stoom. Zo is de lijsttrekker bekend gemaakt (Hup Harold Hofstra), maakt de selectiecommissie snel de overige kandidaten bekend en wordt er hard geschreven aan het verkiezingsprogramma. We zoeken nu alleen nog naar jou! Want voor een goede uitslag moet er natuurlijk ook campagne gevoerd worden. Het campagneteam is daarom op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen 2023 tot een goed resultaat te leiden voor de ChristenUnie Flevoland. We zoeken daarom mensen uit de provincie die in de maanden december tot en met midden maart zich hier voor willen inzetten.

Vind jij het bijvoorbeeld leuk om overzicht te houden op de online-activiteiten van de kandidaten, het plaatsen van leuke stukken op social media en het onderhouden van de website? Dan is onze online coördinator erg blij met jouw hulp!

Lijkt het je leuker om deel te nemen in het organisatieteam? Voel je welkom! Jij gaat met de coördinatoren organisatie diverse campagneactiviteiten organiseren: van flyeracties en debatten tot het maken van draaiboeken. Veel spotlight voor de kandidaten, wat meer achter de schermen voor jou. Kom maar op met die leuke en originele acties.

Ben je toch meer van de inkoop: onze coördinator materiaal zoekt nog iemand om haar een handje helpen. Denk hierbij aan het uitzoeken en bestellen van flyers, posters en promotiematerialen.

Ben jij geïnteresseerd in een van deze vrijwilligersposities, of lijken ze je allemaal leuk? Neem dan contact op met de campagneleider: E-mail.

We hopen van jou te horen!

Campagneteam PS/WS2023 ChristenUnie Flevoland.

De tijd staat stil, maar ook meer...

Op 2 september 2022 stond de tijd stil in Dronten. Bij het testen van het aan te leggen electriciteitsnetwerk tussen Lelystad en Dronten ontstond een overbelasting waarbij de veiligheidssystemen niet werkten. Bij wijze van spreken was de stop in de meterkast niet gesprongen. Gevolg: een forse oververhitting. 

Lees verder

Moedig voorwaarts

Je zou er soms wel eens een beetje moedeloos van worden als je de kranten leest, het nieuws kijkt en mensen spreekt. De ene crisis is nog niet voorbij of een nieuwe crisis dient zich alweer aan. We zitten in een stikstofcrisis, een energiecrisis, er is sprake van een asielcrisis, een vertrouwenscrisis en misschien ben ik niet eens volledig.

Lees verder

Aanmeldcentrum in Bant

Het COA heeft een kavel gekocht in Bant om hier een aanmeldcentrum te realiseren voor asielzoekers. De locatie moet voor 250 tot 300 opvangplekken zorgen. De gemeenteraad uit Noordoostpolder voelt zich overvallen. Ook dorpsbelangen zeggen zich geschoffeerd te voelen in partners als het COA en de provincie. Dit was reden voor ons als fractie om hier vragen over te stellen tijdens een interpellatie debat over de rol van dhr. Verbeek. 

Lees verder

Aanmelden Whats-App groep

Bent u al lid van onze Whatsapp groep?
Graag nodigen we u uit om lid te worden van de Whatsappgroep "CU Flevoland". Zo willen we de betrokkenheid met onze leden en sympathisanten vergroten en ook de mogelijkheid bieden om sneller te schakelen. In de app zal geen mogelijkheid zitten om te reageren, zo beperken we eventuele overlast. Van harte welkom in de groep van ChristenUnie Flevoland. Wanneer u op uw telefoon op de onderstaande link klikt, gaat de rest vanzelf: Aanmelden Whats-App groep

Hartelijke groet, 

ChristenUnie Flevoland