Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief april 2021

Beste meneer/mevrouw ##insertion## ##lastname##,

Inmiddels is het een maand geleden dat de Tweede Kamerverkiezingen zijn gehouden. We zijn dankbaar dat de ChristenUnie het zelfde aantal zetels heeft behouden. Wij wensen de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie Gods zegen toe voor de komende vier jaar. 

Ik wens u veel leesplezier met deze nieuwsbrief die voor u ligt. Als u vragen en of opmerkingen voor de fractie heeft, horen wij die graag. Onderaan de nieuwsbrief vind u onze e-mail adressen.

Een hartelijke groet,

Lubbert Schenk

Fractievoorzitter 

 

In deze nieuwsbrief

  • Waar verliest de ChristenUnie in arme gebieden?
  • Meer bomen in Flevoland
  • Update dossier kunstwerk de Tong
  • Blog Henriëtte van Keulen - Nentjes: 10 maanden digitaal..
  • Blog Bryant Heng: Bestuurlijke vernieuwing
  • Blog Jaap Oosterveld: Komen Madrid en Bordeaux naar Flevoland?
  • Contactgegevens
  • Agenda

Waarom verliest de ChristenUnie in arme gebieden?

Als communicatiewetenschapper ontdekte ik recentelijk dat het leefgebied van de ChristenUnie-kiezers langzaam aan het verschuiven is[1]. Ten opzichte van 2006, het verkiezingsjaar dat de ...
Lees verder

Meer bomen in Flevoland

Bossenstrategie_2.1.1.jpgKlik op foto voor de video

Update dossier kunstwerk de Tong

Het kunstwerk de Tong (van Lucifer) is een gevoelig dossier dat in het verleden vanwege diverse perikelen vaker in de Staten is besproken. Het kunstwerk op de knardijk langs de A6 heeft, naast de inmiddels hoge kosten, ook een pijnpunt, namelijk de naamgeving en bedoeling van de kunstenaar. Vervelend is dat in de besluitvorming en in de totstandkoming er telkens werd gesproken over een kunstwerk van de kunstenaar. Het was dan ook een onaangename verrassing dat bij de opening en presentatie in 1993 de naamgeving ‘Tong van Lucifer’ bekend werd met onder andere referenties naar de gevallen engel.
Lees verder

10 digitale maanden....

Nog één Statenvergadering en dan zit mijn tijdelijke vervanging als Statenlid er weer op. Tien maanden lang mocht ik meedraaien in de Provinciale arena.  24 Juni 2020 werd ik beëdigd. We zaten in de eerste Coronagolf. Zelf mocht ik aanwezig zijn in het provinciehuis, maar de andere Statenleden waren via een videoverbinding aanwezig. Hoe had ik toen kunnen bedenken dat mijn laatste Statenvergadering 10 maanden later nog steeds digitaal zou zijn.

Lees verder

Bestuurlijke vernieuwing toegepast op het Economisch beleid

Momenteel werken we in de commissie EMS (Economie, Mobiliteit en Samenleving) aan de totstandkoming van een nieuw Flevolands economisch beleid voor de komende jaren. Het is de bedoeling dat in het nieuwe economisch beleid van Flevoland ook de brede welvaartsindicatoren en sustainable  development goals[i] (SDG’s) een plek krijgen..

Lees verder

Blog Jaap Oosterveld: Komen Madrid en Bordeaux naar Flevoland?

Eind maart had ik een dagje ingepland om mij, via een digitaal congres, meer te verdiepen in de nationale omgevingsvisie. Er werden 500 deelnemers verwacht. Dat bleek wat somber. Het zijn er 2500 geworden. Volop aandacht voor dit onderwerp dus. Er kwam die dag nogal wat voorbij: stikstof, woekerende planten, natura 2000, eiwitten, velden met zonnepanelen, schapen, bomen enz. enz.

Lees verder

Contact

Wij horen graag wat wij voor u kunnen betekenen. Heeft u een vraag of informatie die voor ons van belang is, stuur ons een e-mail door op één van de foto's te klikken.

 Foto Henriette      Jaap.jpg

Harold Hofstra     Henriette van Keulen Lubbert Schenk    Bryant Heng       Jaap Oosterveld Gedeputeerde     Statenlid                  Statenlid              Statenlid             Burgerlid

Rob.jpg

Rob van Lummel

Fractie bureau


Volg ons op  en op  .
En natuurlijk houden we u op de hoogte via onze website.  
Voor algemene vragen mailt u ons fractiebureau.

Agenda

Vanwege corona zijn er op dit moment geen vergadering toegankelijk voor publiek. Wel zijn de vergaderingen van de provincie live te volgen via een stream.  Voor de provinciale agenda, klik hier.

 

28 april      Provinciale Staten     online mee kijken, klik hier

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts