De eerste nieuwsbrief van het politieke seizoen!

Nieuwsbrief oktober 2023

Flevoland
Nieuwsbrief oktober 2023

VOORWOORD

Na een heerlijke zomervakantie mochten we als fractie ChristenUnie Flevoland weer volop aan het werk met gelijk een goedgevulde en volle agenda. De eerste weken bestonden uit onze een waardevol werkbezoek aan Stichting 'De Bosrand', de opening van het politieke seizoen met een excursie naar de Markerwadden, excursies door het mooie Waterloopbos en de prachtige Oostvaardersplassen, onze fractievergaderingen, sessies ter voorbereiding op de nieuwe omgevingswet, commissie en Statenvergaderingen enzovoorts. Verder vond er een twee-daagse teambuilding plaats waarin we als fractie intensief elkaars kwaliteiten en talenten hebben ontdekt om die zo optimaal mogelijk in te gaan zetten in ons politieke werk. Hierbij zijn alle emoties van lachen gieren brullen tot aan actief samenwerken en een nat pak voorbij gekomen zijn. Hier kijken we op terug als waardevolle en een mooie start als fractie zijnde. We waren in ieder geval gelijk weer in de ‘politieke flow’! Van een aantal werkbezoeken en activiteiten kunt u hieronder onze ervaringen lezen.  

Lees verder

DE FRACTIE COMPLEET!

Wij kunnen met blijdschap mededelen dat de fractie ChristenUnie Flevoland nu compleet is! Vorige week woensdag (27 september) zijn tijdens de Provinciale Statenvergadering Benjamin van Bilsen en Johanna Koffeman-Kramer beëdigd als burgerleden. Zij zullen zich hieronder voorstellen! 

(v.l.n.r. Benjamin van Bilsen, Harold Hofstra, Ria Visser-Kapitein, Ab de Jong, Johanna Koffeman-Kramer)

 

BENJAMIN VAN BILSEN

Mijn naam is Benjamin van Bilsen (36) en woon met mijn gezin in Dronten, in het buurtschap Ketelhaven, eigenlijk dus op de grens tussen de Noordoostpolder en de andere delen van Flevoland. Iedere keer als ik uitkijk over het water geniet ik van wat onze provincie te bieden heeft: mooie natuur en prachtige vergezichten. En dan zie ik ook gelijk de ontwikkelkansen op sociaal en economisch gebied. Ik zet me graag in voor het belang van Flevoland en haar inwoners. Goed zorgen voor huidige en toekomstige generaties die er prettig moeten kunnen wonen en werken. 

Lees verder

JOHANNA KOFFEMAN-KRAMER

Ik ben Johanna Koffeman-Kramer, 32 jaar en kind van God. Ik werk als beleidsmedewerker in het Europees Parlement voor de ChristenUnie en was recent de campagneleider voor CU Flevoland tijdens de PS&WS 2023 verkiezingen. Ik ben geboren en getogen op Urk en na een paar Europese omzwervingen hebben we nu sinds twee jaar weer onze eigen plek op Urk. Ik zeg we, want ik ben ondertussen acht jaar getrouwd en moeder van drie heerlijke jochies (5, 3 en 0 jaar). Ik ben positief ingesteld en beteken graag iets voor een ander, daarom wil ik me inzetten voor onze provincie.

Lees verder

NIEUWE FRACTIEMEDEWERKER

Ik ben Elloise Bakker (24) en geboren en getogen op Urk. Binnen ChristenUnie Flevoland zal ik mij inzetten om jullie als lezers en volgers te betrekken bij politieke activiteiten middels sociale media, de website en deze nieuwsbrief. Naast deze werkzaamheden zet ik mij graag in voor de samenleving en studeer ik aan de UvA.

 

POLITIEKE ACTIVITEITEN

Lees verder
 
Lees verder
 
Lees verder
 
 

WERKBEZOEK 'DE BOSRAND'

Woensdag 6 september brachten de fractieleden van ChristenUnie Flevoland een werkbezoek aan zorgboerderij ‘De bosrand’ aan de Vormtweg. Het bezoek gaf een helder inzicht in de visie en de mooie toekomstplannen van de boerderij. Waaronder ook het koffiepunt met oplaadplek voor elektrische fietsen, een knelpunt waarin de provincie met betrekking tot subsidies wellicht iets zou kunnen betekenen. Bovendien lieten de aanwezige hulpboeren met veel trots en plezier zien hoe ze de dieren verzorgen, waar ze verblijven en welke groente- en fruitsoorten zij verbouwen. Een prachtige vorm van dagbesteding voor deze jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

OPENING POLITIEK SEIZOEN

De eerste woensdag van september werd het politieke seizoen officieel geopend! Hoewel wij al enige dagen weer politiek actief waren, was dit een echt startschot. Samen met leden van andere fracties stapten we aan boord van een prachtig zeilschip, op naar de Marker Wadden. Daar aangekomen kregen we een rondleiding en uitleg over dit mooie stukje natuur. Het was fijn om iedereen weer te spreken na een periode van rust.

WERKBEZOEK OOSTVAARDERSPLASSEN

Binnen het ‘Beleidskader Beheer Oostvaardersplassen’ (vastgesteld in 2018) hebben in de afgelopen jaren vele ontwikkelingen zich voorgedaan. Door het college en Staatsbosbeheer werden Staten- en burgerleden uitgenodigd om te zien hoe het er met de ontwikkelingen voor staat en hoe deze in de toekomst verder vormgegeven zullen worden. Wat een bijzonder rijk natuurgebied, om trots op te zijn! 

Lees hier de blog van Johanna!

FRACTIEBUILDING

Vrijdag 8 en zaterdag 9 september stonden in het teken van fractiebuilding. Deze fractiedagen hebben een waardevolle bijdrage geleverd aan de vorming en werking van de fractie als geheel. De mix van training, ontspanning en sportieve activiteit heeft er toe geleid dat wij als fractie snel beter leerden kennen en hebben ontdekt hoe wij elkaar kunnen ondersteunen en versterken.

Benieuwd naar het hele verhaal? Klik hier!
 

FLEVOLANDERS OP DE KIESLIJST TWEEDE KAMER!

Lees verder
 
Lees verder
 
Lees verder