Veilig op weg in Flevoland

20170405 verkeersveiligheidmaandag 01 mei 2017 12:06

Na jaren van daling is het aantal verkeersslachtoffers landelijk weer gestegen. In 2016 kwamen in Flevoland tien mensen om in het verkeer, waarvan een aantal op provinciale wegen. Landelijk gezien misschien niet zoveel, maar ieder slachtoffer is er één te veel! Het zal je man, je vrouw, je kind maar zijn…. En bedenk, het aantal ernstige slachtoffers is een veelvoud ervan!

Daarom vinden wij het belangrijk om hiervoor aandacht te (blijven) vragen. Om bewustwording te stimuleren bij weggebruikers, maar ook om praktische maatregelen te nemen die de veiligheid vergroten.  Recent hebben we een korte peiling op onze website gehouden, om van u te horen hoe u de verkeersveiligheid in Flevoland ervaart.

Bijna 94% van de respondenten gaf aan, zich meestal veilig te voelen op de weg. 60 % van de ondervraagden denkt dat veiligheid in het verkeer vooral een kwestie is van logisch nadenken. Degenen die deze vraag met nee hebben beantwoord, noemen zaken als emotie, sociale media, gemakzucht en risicovol rijden die ervoor zorgen dat het logisch denken wordt verdrongen.

We hebben een aantal zeer waardevolle tips gekregen om de veiligheidssituatie op de provinciale wegen te verbeteren. We gaan ons de komende tijd hierin verdiepen en zullen u uiteraard blijven informeren.

Heeft u de peiling niet ingevuld maar heeft u wel ideeën over (het verbeteren van) de verkeersveiligheid op provinciale wegen in Flevoland? Neem dan contact op met ons fractiebureau. Uw inbreng wordt zeer op prijs gesteld.

« Terug

Archief > 2017 > mei

Geen berichten gevonden