Flevoland voorop in steun aan MKB

IMG_4833donderdag 19 januari 2017 10:30

Ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf die het financieel zwaar hebben, kunnen in Flevoland een beroep doen op het MKB Doorstartfonds. Dit fonds is in het leven geroepen in 2013, naar aanleiding van een motie die wij samen met het CDA hadden ingediend.

Nu het fonds enkele jaren bestaat, is het een goed moment om te evalueren en te kijken of het voorziet in een behoefte. Daartoe heeft mevrouw Jannie van den Berg in de Commissie Economie een presentatie gegeven van de resultaten.

Inmiddels heeft het fonds de aandacht van meerdere provincies en ook het ministerie van Sociale Zaken is erg enthousiast over het concept. Van de 2 miljoen euro die is gereserveerd, is nog niet alles besteed; dit vindt zijn oorzaak in het feit dat het fonds niet actief onder de aandacht wordt gebracht en heeft ook te maken met de gunstige economische ontwikkelingen in Flevoland.

Als ChristenUnie zijn wij blij met de resultaten van het MKB Doorstartfonds en de mooie functie die het vervult. We zijn dankbaar dat we hebben kunnen bijdragen aan het ondersteunen van deze groep ondernemers.

« Terug

Archief > 2017 > januari

Geen berichten gevonden