Nationale Compimentendag

Johanna Kramerdinsdag 02 maart 2021 09:25

De Flevolandse ChristenUnie-kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn op Nationale Complimentendag, maandag 1 maart, op bezoek geweest bij een aantal unieke goede doelen en persoonlijkheden om ze aan te moedigen in hun werk. Johanna Koffeman-Kramer (nummer 15) ging langs in Urk, Noordoostpolder en Dronten. De overige drie Flevolandse gemeenten werden bezocht door Elly van Wageningen (nummer 21).

In de gemeente Urk is de complimenten award aan niemand minder uitgereikt dan aan burgemeester Van den Bos. Koffeman-Kramer: “De burgemeester had een pittige start door de corona-onrust, maar trad daadkrachtig op in situaties waarin dat werd gevraagd. De belangrijke eigenschap van een burgemeester om verbindend te zijn is hij daarbij niet uit het oog verloren. Dat verdient zeker een compliment. Wij hopen dat hij zich nog lang zal inzetten voor ons prachtige dorp. ”  

In Gemeente Noordoostpolder werden de broers Poppe in het zonnetje gezet. Hun bedrijf, Poppe Landbouw, heeft al twintig jaar lang een biologische bedrijfsvoering. Ook zet het zich in om de lijntjes naar de consument te verkorten. De ChristenUnie juicht gezonde, lokale, biologische producten in de supermarkt van harte toe. Volgens Koffeman-Kramer is het bezoeken van Poppe Landbouw daarom een belangrijke stop op de route tijdens complimentendag.  

In Gemeente Dronten kreeg de Voedselbank een compliment. Deze voedselbank speelt een belangrijke rol op het gebied van armoedebestrijding en het tegengaan van voedselverspilling. Ook zorgen de vrijwilligers via hun persoonlijke contact met afnemers ervoor dat mensen uit hun sociale isolement worden gehaald.

voedselbank 

In Lelystad ging Van Wageningen langs bij Actiecomité Behoud Ziekenhuis. Dit is een groep enthousiaste en volhardende vrijwilligers die zich tijdens het faillissement van het MC Zuiderzee-ziekenhuis heeft ingezet om zoveel mogelijk zorg voor de Lelystedeling te behouden. Deze vrijwilligers liepen de deur plat bij de bestuurders van de gemeente, het ziekenhuis en het ministerie. Hier stelden ze kritische vragen en kwamen met reële voorstellen. “Voor hun tomeloze inzet en vasthoudendheid hebben zij echt een compliment verdiend,” aldus Van Wageningen.

Ziekenhuis 

Jobhulpmaatje in Zeewolde kreeg een complimenten award uitgereikt door Elly van Wageningen. Jobhulpmaatje is een prachtig initiatief dat mensen via workshops begeleid om de weg naar nieuw werk te vinden. En als het nodig is kun je een maatje krijgen die je daarna nog persoonlijk helpt. Van Wageningen: “Wat geweldig dat er zo’n goede ondersteuning is voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Werk is voor veel mensen heel belangrijk. Natuurlijk om een salaris te verdienen maar werk is zoveel meer dan dat. Jobhulpmaatje heeft dat goed begrepen. Ik hoop dat ze nog veel mensen op weg mogen helpen naar een mooie passende baan! ” 

Jobhulpmaatje

In de Gemeente Almere deelde Elly van Wageningen een compliment uit aan het Oranjehuis van de Blijfgroep. Elly van Wageningen: “De Blijfgroep helpt bij huiselijk geweld. Geweld is vaak iets dat van generatie op generatie wordt overgebracht. De Blijfgroep wil de cirkel van geweld doorbreken. Het mooie is dat ze dat doen met alle betrokkenen, de slachtoffers, de daders, getuigen en de kinderen. Zeker een compliment waard.” 

Het bezoeken van al deze bijzondere organisaties vond in lijn met de coronamaatregelen plaats. Dat betekende dat de ChristenUnie-kandidaten gescheiden op pad ging, afstand hielden en in veel gevallen niet bij de organisaties binnen kwamen. “Dat laatste is natuurlijk jammer, want we zouden graag nog meer willen leren over de organisaties. Gelukkig kunnen we ze wel in het zonnetje zetten en daar gaat het vooral om op complimentendag,” stelt Van Wageningen. 

« Terug

Reacties op 'Nationale Compimentendag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.