Regiodag Zwolle 2019

Regio Zwolle.pngdonderdag 26 september 2019

Op 11 september jl. werd de jaarlijkse Regiodag Zwolle gehouden in Dronten. Regio Zwolle is een samenwerkingsverband van 21 gemeenten en 4 provincies, waarin overheden, opleidingscentra en ondernemers samenwerken aan de ontwikkeling van de regio.

Ze heeft de ambitie om, door een goede infrastructuur voor duurzame economische groei, uit te groeien tot de 4e economische topregio van Nederland en zo, naast de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven, de economische hoofdstructuur van Nederland compleet te maken. Naast economische groei staat regio Zwolle ook voor persoonlijke groei van de inwoners in een prettige leefomgeving. Onze provincie behoort met de gemeente Dronten, NOP en Urk ook tot deze regio.

Regio Zwolle bestaat dit jaar 10 jaar en dat werd op deze dag op verschillende manieren gememoriseerd. Het ochtendprogramma stond in het teken van terugblikken op wat er de afgelopen 10 jaar is gebeurd in de regio. Centraal deze ochtend was het referaat van de heer Erik Braun, onderzoeker en docent aan de Erasmus-Universiteit. In zijn verhaal stond het thema 'regio marketing' centraal, en het belang van een goed verhaal, zodat de ambitie om in het rijtje van de vier economisch regio’s te passen sneller verwezenlijkt kan worden.

Na het ochtend programma waren er een vijftal excursies om kennis te maken met wat er in onze provincie gebeurt op het gebied van techniek, agrifood, recreatie en sociaal domein. De Regio Zwolle verdient, naast de Metropool Regio Amsterdam (MRA), de volle aandacht van de provincie Flevoland.

Lubbert Schenk,
Statenlid

« Terug

Archief > 2019 > september

Geen berichten gevonden