Zorgen om huisvesting statushouders in Lelystad

rijtjeshuis (2).jpgdonderdag 26 september 2019

Iedere gemeente heeft een taakstelling als het gaat om huisvesting van statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning). De gemeente Lelystad heeft besloten deze statushouders geen urgentie meer te verlenen, waardoor de kans groot is dat de taakstelling niet wordt gehaald, mede gezien het feit dat er over het eerste half jaar al een achterstand is.

Wij maken ons hier zorgen over, want mensen met een verblijfsvergunning horen ook gehuisvest te worden en niet in opvangcentra te verblijven. Dat bevordert hun integratie, zodat zij ook een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving. Bovendien is het belangrijk dat de overheid betrouwbaar is en zich houdt aan gemaakte afspraken. Er zijn problemen rond huisvesting, dat is ons bekend, maar zij die kwetsbaar zijn mogen rekenen op bescherming door de overheid. 

De huisvesting is een taak van de gemeenten, maar de provincie heeft een toezichthoudende rol. Daarom vroegen wij het college van Gedeputeerde Staten of dit onze zorgen deelt en of het in dezen bereid is actie te ondernemen.  

Wij zijn blij dat het college onze zorgen inderdaad deelt en in actie komt middels een bestuurlijk overleg. Wij zullen de voortgang nauwgezet blijven volgen.  

Onze vragen en de antwoorden van het college vindt u in het bijgevoegde document.  

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Beantwoording_statenvragen Huisvesting Statushouders.pdf186,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2019 > september

Geen berichten gevonden