Samenwerken is de sleutel

IMG_3749maandag 20 februari 2017

Wat speelt er nu eigenlijk precies bij Zuiderzee op Zuid? En wat doen de Gastvrije Randmeren aan de zuidelijke kant van Flevoland allemaal? Om antwoord op deze vragen te krijgen, organiseerden we een werkbezoek samen met de fractie van Dronten.

Mevrouw Rita Braam, directeur van Gastvrije Randmeren, vertelde ons over de activiteiten van de coöperatie, een samenwerkingsverband van 16 gemeenten en 5 provincies. Er gebeurt al veel op het gebied van watersport en recreatie, maar de samenwerking tussen de verschillende ondernemers kan beter; op die manier kan men elkaar versterken. Ook via deze weg zijn er talloze mogelijkheden om te laten zien hoe mooi Flevoland is en hoeveel mogelijkheden er zijn. Het prachtige strandpaviljoen Bremerbaai waar we werden ontvangen is  hier een mooi voorbeeld van. 

Onder de indruk waren we van de prachtige appartementen van Zuiderzee op Zuid. De heer Koen Jansen van aannemersbedrijf Roosdom Tijhuis praatte ons bij over de problemen: 60% van de appartementen staat sinds de oplevering in 2010 nog steeds leeg. Door de crisis is het bijna niet mogelijk een hypotheek te krijgen op een tweede woning, reden voor de aannemer om de gemeente te vragen het bestemmingsplan te wijzigen zodat permanente bewoning mogelijk wordt. Voor deze bestemmingsplanwijziging, waartoe de gemeente wel bereid is, is ook een wijziging van het Omgevingsplan door de provincie nodig. Deze staat hier niet positief tegenover, omdat men wil voorkomen dat er een precedentwerking vanuit gaat, dat er een beroep gedaan zal worden op de gemeente voor voorzieningen, dat er teveel wordt afgeweken van het oorspronkelijke plan enzovoort. Beide standpunten kwamen uitgebreid aan bod. De Raad van State is nu aan zet om een uitspraak te doen. Wij volgen dit uiteraard met veel interesse.

Het bezoek was zeer zinvol omdat we inhoudelijk werden geïnformeerd over twee belangrijke onderwerpen die spelen rond de gemeente Dronten. Daarnaast was het bijzonder nuttig om de contacten met de lokale fractie aan te halen. Opnieuw ontdekten we het belang van samenwerking; tussen ondernemers, tussen provincies, maar ook zeker tussen de provinciale en lokale fracties. Het is goed om deze samenwerking te verstevigen en elkaar regelmatig op te zoeken. 


« Terug

Archief > 2017 > februari

Geen berichten gevonden