Wie het weet mag het zeggen

dinsdag 23 maart 2010 12:33

Na het succesvol verlopen Sociaal Debat van mei 2008, heeft het college in de loop van 2009 de Sociale Agenda uitgewerkt in drie deelprogramma’s. Een van deze programma’s is Jongerenparticipatie. Iedereen weet dat de deelname van jongeren aan onderwijs, arbeidsmarkt en samenleving niet altijd vanzelf gaat en best een stimulans kan gebruiken. Maar passen de concrete ideeën uit de kokers van de beleidsmakers wel bij de belevingswereld en verlangens van de jongeren? Wie weet wat onze jongeren beweegt?

Om er achter te komen hoe de jongeren in het leven staan, wat ze doen en nodig hebben en hoe zij hun toekomst in de provincie zien is een jongerenfilmproject opgestart. Dit project is een vervolg en een variant op de film Straatzeep van vorig jaar, die ook was bedacht door de jongeren. Echter uit de evaluatie bleek dat jongeren die film niet aansprekend genoeg vonden.

Maar kan een nieuwe film ons meer inzichten bieden dan de oude film? En is het resultaat niet voorspelbaar? Wat dit vervolg op Straatzeep, met als titel Nu of Nooit, voor mij zo anders maakt is de wijze waarop de inhoud tot stand komt en waartoe het resultaat gebruikt kan worden. In dit filmproject worden, voorafgaand aan een aflevering, enquêtes gehouden onder 250 jongeren van diverse scholen en straatinterviews afgenomen onder jongeren en ouderen. Ook bestaat het eerste creatieve team uit 28 jongeren van het Groenhorst College, die ook meedoen aan een project waarin zij praktijklessen volgen in tal van beroepssectoren. Daarnaast wordt samen met omroep Flevoland een digitaal jongerenplatform opgezet als verlengstuk van de film.

Mijn verwachting is dat al deze activiteiten samen ons zicht op wat de Flevolandse jeugd bezig houdt scherper maken. Daarmee is dit filmproject een belangrijke bron van informatie om de provinciale jongerenagenda verder in te vullen. Laat de jongeren het zelf en op hun manier zeggen.

Lloyd Ferdinand
Burgercommissielid Samenleving

 

 

Labels

« Terug

Reacties op 'Wie het weet mag het zeggen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.