Slangenkuil

maandag 15 maart 2010 17:21

We hebben net een periode van politieke mutaties achter de rug. Niet alleen plaatselijk, maar ook landelijk. Op Urk verloor de ChristenUnie, verhoudingsgewijs, de meeste kiezers. Voor een groot deel had dit te maken met de populariteit van een nieuwe partij: Hart voor Urk. Verder was ook niet de verwachting dat de zes zetels vastgehouden konden worden, maar 2 zetels verlies komt hard aan. De twee huidige ChristenUnie wethouders keren niet meer terug in het College.
Landelijk verdwijnen politieke kopstukken als Machiel Eurlings, Agnes Kant en Wouter Bos van het politieke toneel. Het is allemaal inherent aan de politiek. Een politieke carrière kun je niet plannen. Dingen overkomen je in de politiek.Zelf had ik ook niet verwacht dat ik tussentijds mocht aantreden als Statenlid voor de ChristenUnie. Het is me overkomen door het stoppen van Maaike Kolkman.

Wethouder Dittie Hoekstra noemde afgelopen zaterdag voor de lokale radio de politiek een slangenkuil. Succes word je lang niet altijd gegund. Integendeel, vaker heeft men plezier wanneer je een blunder of uitglijder maakt.
Toch kun je in de politiek gehecht raken aan die slangenkuil, want anders zouden er geen politici over blijven. Het is een kwestie van tegen je verlies kunnen. Je kunnen herpakken, leren van je fouten. En we kunnen ook wat leren van de slang. Jezus zegt ons het volgende: ‘Bedenk wel, ik zend jullie als schapen onder de wolven. Wees dus scherpzinnig als een slang, maar behoud de onschuld van een duif.’  (Matteüs 10, 16).

Freek Brouwer

Labels

« Terug

Reacties op 'Slangenkuil'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.