Zeg het met tulpen!

20170504 blog Jandonderdag 04 mei 2017 09:18

Flevoland ziet er in het voorjaar steeds feestelijker uit. Wat mooi, die tulpenvelden met een grote schakering aan kleuren. Met ruim 200 hectare bollenvelden is Flevoland het grootste bloembollengebied van Nederland.

Elke dag rijd ik vanuit Lelystad naar Meppel via Dronten of via de de Noordoostpolder en echt, het is genieten. Nederland heeft een internationale allure wanneer het gaat om tulpen. (zie ook: ookflevoland.nl/tulpen)

Wij hadden een week geleden mijn neef met zijn vrouw en kleinkind uit Canada voor een weekje op bezoek.  Ze verbleven in Veenendaal, zijn -en ook mijn- geboortedorp. Het was voor hem de eerste keer, sinds zijn emigratie in 1949 als negenjarige jongen, dat hij weer in Nederland was. Bijzonder om verre familie te ontmoeten die we nog nooit face to face hadden gezien en gesproken. Wij hebben ze meegenomen naar de Keukenhof en naar Volendam, waar ze dolgraag heen wilden. Helaas geen Flevoland, hoewel ik dat had voorgesteld, vanwege de tulpen en het unieke vissersdorp Urk.

De belangstelling voor de Keukenhof blijkt enorm te zijn, wat een mensenmassa en dat op een maandag. Maar inderdaad het is er grandioos, wat mooi.  Bij mij rijst de vraag: Hoe krijg je zoveel (internationale) toeristen naar Flevoland? Is er al enige vorm van samenwerking met de Keukenhof? Combineren we onze tulpenvelden met onze unieke polder, denk aan haar enorme grootte, haar kanalen en windmolens, het mooie Urk, de moderne stad Almere en shoppen in Bataviastad? Daar is nog een weg te gaan.

Christenen voor Israël verzorgt sinds vele jaren elk jaar een tulpentour in Israël. Elk jaar worden er 150.000 bollen uitgedeeld (lees meer hierover op deze site). Komend najaar gaan mijn vrouw en ik ook met de tour mee. We bezoeken van noord tot zuid in Israël diverse organisaties zoals scholen, kindertehuizen en verpleeghuizen met holocaustoverlevenden en bemoedigen de mensen met tulpenbollen, als een groet uit Nederland. Op steeds meer plekken in Israël zie je heel vroeg in het voorjaar de tulpen bloeien!

En natuurlijk, ik zal ook reclame maken voor de schitterende tulpenvelden in onze mooie polder.

Jan van Dijk,
Fractieondersteuner

De fractieleden van de ChristenUnie schrijven bij toerbeurt een persoonlijke blog. Hierin komen onderwerpen aan de orde die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. Wilt u reageren, stuur dan uw bericht aan ons fractiebureau.

Labels

« Terug