Voorbijgangers

20161220 blog Louwedinsdag 20 december 2016 09:22

Ik weet niet hoe u het ervaart maar zo aan het einde van het jaar gaan toch soms ongewild de gedachten terug in de tijd. Een aantal weken geleden mocht ik 45 jaar worden dus het kan natuurlijk ook aan de leeftijd liggen. Voor mijn gevoel vliegt de tijd; ik kan me mijn jeugd als de dag van gister herinneren. Als ik de ouderen mag geloven zal de tijd alleen maar sneller gaan.

Zo mogen we alweer bijna halverwege de Statenperiode zitten en staan we nu voor de kerstdagen. Als je op internet zoekt naar kerstliederen valt het me op dat vele liederen de ondertoon hebben van blijdschap en dank. Ook ik mag samen met mijn gezin dankbaar gestemd zijn. Toch gaan mijn gedachten uit naar hen die de feestdagen vaak als pijnlijk ervaren. Zo zitten er veel bekenden in zorg of onzekerheid hoe hun toekomst er uit zal gaan zien. Er is veel gemis bij mensen om ons heen.

Afgelopen week sprak ik iemand die het pakkend verwoordde en zei dat we slechts “voorbijgangers” zijn. Van harte hoop ik dat we in het voorbijgaan omzien naar elkaar. Een Bijbelse opdracht om onze naaste te zien staan. Oog voor elkaar te hebben. Alleen zo kunnen we met elkaar fijne dagen beleven door de warmte in ons hart met elkaar te delen. Wetende dat deze tegenwoordige tijd onvolmaakt is maar dat we mogen uitzien naar het ware Christusfeest.

Als fractie van de ChristenUnie wensen we u gezegende dagen toe met allen die u dierbaar zijn.

Louwe Post,
Statenlid

De fractieleden van de ChristenUnie schrijven bij toerbeurt een persoonlijke blog. Hierin komen onderwerpen aan de orde die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. Wilt u reageren, stuur dan uw bericht aan ons fractiebureau.

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2016 > december

Geen berichten gevonden